gasthuisstraat 32, kaatsheuvel |

Innerlijke balans - uiterlijk stralend!

 

Een Phyto5 behandeling doet veel meer dan verzorgen! ying yang

Phyto5 behandelingen richten zich op het herstellen van de energiestroom in je lichaam volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Deze filosofie gaat ervan uit dat alles en iedereen een onderdeel is van de natuur, en bestaat uit Yin en Yang. Dit zijn twee tegenpolen die constant langs elkaar bewegen waarbij energie vrijkomt. Deze energie is de levensenergie en heet Chi, zonder deze energie is er geen leven mogelijk.

Uit deze Chi komen de vijf elementen voort Hout – Vuur – Aarde – Metaal en Water. Deze vijf elementen zijn gerelateerd aan elkaar, ze vormen een voedende cyclus.
Hout voedt vuur (hout voedt de open haard). Vuur voedt aarde (binnenkant aarde is vuur). Aarde voedt metaal (metaal komt uit aarde voort). Metaal voedt water (water bestaat uit metalen). Water voedt hout (water voedt planten).

Omdat de elementen elkaar voeden is het belangrijk dat ze goed in evenwicht worden gehouden. Bij een langdurige verstoring in dit evenwicht kan dit allerlei klachten veroorzaken zoals acne, een droge huid, pigmentvlekken of een verslapte huid. Vanuit de TCG bekeken zijn onze organen gekoppeld aan deze vijf elementen, maar zo ook onze emoties, smaken en kleuren.

Bij hout horen Lever en galblaas en de emoties vriendelijkheid, woede, boosheid. Bij vuur horen Hart en dunne darm en de emoties dankbaarheid, vreugde, ongeduld. Bij aarde horen Milt en maag met de emoties openheid, piekeren, zelfmedelijden. Bij metaal horen Longen en dikke darm en de emoties moed, lef, verdriet, zorgen. Bij water horen Nieren en blaas en de emoties wijsheid, zachtheid, angst, nervositeit.

Ieder element heeft ook zijn eigen resonantie of trillingsniveau en er bestaat een gemeenschappelijke resonantie tussen verschijnselen in de natuur en het menselijk lichaam. Zo heeft elk element zijn eigen trillingsniveau.

De Phyto5 filosofie

Deze is gebaseerd op 3000 jaar Oosterse wijsheid met 40 jaar Westerse kennis met aromatherapie gecombineerd. Het is een totaal concept met exclusieve energie stimulerende en harmoniserende behandelingen om te komen tot huidverbetering, vitaliteit en energie. Je beter en sterker voelen, als herboren van binnenuit en uiterlijk stralend, door de intense ervaring van ontspanning en welbevinden.

Elke behandeling is gekoppeld aan een element met zijn eigen producten en trillingsresonantie dit maakt Phyto5 zo speciaal. In de Phyto5 behandelingen speelt geur een belangrijke rol. Onze reuk staat nauw in verbinding met het limbisch systeem. Dit is een gebied in de hersenen dat een belangrijke rol speelt bij onze gemoedstoestand en emoties. Het positieve effect van Phyto5 behandelingen is dat je immuunsysteem wordt versterkt door een fysiek, emotioneel en energetisch evenwicht.

Phyto5 Seizoens behandeling

Beauty of Emotion behandeling